Gondolatok a plakátkampányról

Maga a kampány egy hirtelen ötletből és ehhez kapcsolódóan hirtelen lehetőségből jött. Már régóta motoszkált sokunk fejében, hogy miként is lehetne fellépni a hazai kriptovaluta tudatosságfejlesztés kapcsán. A legnagyobb lökést kétségtelenül az adta, hogy egyre jobban tetten érhető volt az ismerőseink között a un. FOMO (Fear of Missing Out – félelem a lehetőség kihagyásától) effektus,  a csapból is áramló “újabb szinteket döntött a Bitcoin árfolyama!” reakció és az ehhez kapcsolódó “Azonnal vennem kell, különben lemaradok érzés”.

Egy a hazai Bitcoin elterjedésén munkálkodó csoportosuláson belüli egyeztetések során került elő az óriásplakát ötlet. A plakátok fő üzenete a figyelemfelhívás és ezen keresztül az információmegosztás. A plakátok elkészítése és kihelyezése teljesen közösségi finanszírozás keretei között történt. A támogató magánszemélyek anyagi hozzájárulása nélkül nem valósulhatott volna meg a kezdeményezés. Az eredeti tervünk 6 db, frekventáltabb közútról látható plakát lett volna, de mivel jelentősen több támogatás gyűlt össze, ezért összességében 18 plakát kihelyezését sikerült leszerveznünk.

A plakátok tartalmát és üzenetét közel negyven önként jelentkező segítette, melyek kreatív munkálatait egy független stúdió vállalta el térítésmentesen.

Ezúton köszönjük a plakátkampány munkálataiban résztvevők és a kampányt bármilyen módon elősegítők támogatását és munkáját! Nélkületek ez nem jöhetett volna létre!